Kobe Vleminckx heeft ons land een onverwachte medaille bezorgd op het EK voor beloften. In de finale van de 200m was onze landgenoot opnieuw goed voor veruit de beste start van de acht heren. Vleminckx knalde door in de bocht en hield sterk stand. Hij finishte op een onwaarschijnlijke tweede stek in 21″04.

Kobe Vleminckx knalde letterlijk uit zijn startblokken. Ook in de bocht deed hij het voortreffelijk waardoor hij als eerste aan de laatste wedstrijdhelft kon beginnen. Op 50 meter van het einde kreeg Vleminckx plots het gezelschap van Shemar Boldizsar die een stevig tandje bijstak. Onze landgenoot probeerde hetzelfde, maar had net niet meer die punch in de benen die de Brit wel had. Ook de Fransman Ryan Zeze kwam op het einde nog heel dichtbij, maar bleef uiteindelijk één honderdste verwijderd van het zilver.

Het is het eerste keer dat Vleminckx individueel aantreedt op een internationaal kampioenschap.