Cedric Sorgeloos heeft zich probleemloos geplaatst voor de finale van het speerwerpen op het EK voor junioren. De wereldranglijstaanvoerder en Belgisch recordhouder had in de kwalificaties van het speerwerpen genoeg aan één poging om door te stoten naar de finale. Met een worp van 77m49 zet hij de tweede prestatie van de dag neer.

Cedric Sorgeloos komt als debutant op het internationale niveau meteen aan de start met het blauwe borstnummer van de Europese ranglijstaanvoerder. Hij ging echter goed om met die druk door in zijn eerste worp meteen een stevige prestatie neer te zetten. Met 77m49 kon hij absoluut niet klagen.

Slechts één atleet, de Let Krisjanis Suntazs, deed beter in de kwalificaties. Maar liefst tien atleten gingen in de kwalificaties voorbij de gevraagde 72 meter om rechtstreeks zeker te zijn van de finale. Dat zet het stevige niveau van de discipline in de verf.