Lucie Ferauge heeft op indrukwekkende wijze de eerste van vier 200m-reeksen op het EK voor junioren gewonnen. De Belgian Cheetah snelde vanuit baan zeven naar een stevige 23″67, ondanks een tegenwind van maar liefst -2.1m/s. Niemand anders in haar reeks dook onder 24 seconden. Ferauge trekt op die manier als één van de snelste atletes naar de halve finales én wie weet ook finale van morgen.

In totaal zette Ferauge met haar 23″67 de derde tijd neer van alle atletes. De Britse Amy Hunt was zo mogelijk nog straffer, aangezien Hunt leek te joggen naar 23″24. De Britse heeft een onwaarschijnlijk PR van 22″42 op haar naam staan. De kans bestaat dat Ferauge het morgen opneemt tegen de Britse topfavoriete in de halve finales, die in de voormiddag gelopen worden. De finale staat dan weer ’s avonds gepland.

“Ik voelde me goed. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht om meteen aan de leiding gelopen. In de laatste meters heb ik zelfs een beetje kunnen inhouden met het oog op morgen. Ik ga vol voor de finale. De rest zie ik als bonus. Ik heb enorm veel geleerd met de Belgian Cheetahs op de World Relays, waardoor ik nu met de nodige ervaring aan de start kom. Ook heb ik zo veel minder last van stress”, klonk het bij Ferauge.