Eline Claeys heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 400m horden op het EK voor junioren. Claeys kwam in actie tijdens de vierde en laatste reeks. Onze landgenote verzekerde zich rechtstreeks door derde te worden in een tijd van 1’00″90. Morgen kan de debutante op het internationale toneel van start gaan in de halve finales.

Eline Claeys kende behoorlijk wat geluk met haar reeksindeling, aangezien de vierde reeks op papier best haalbaar leek voor onze landgenote. Claeys was na het eerste wedstrijddeel op achtervolgen aangewezen, maar zou zich herpakken in het tweede deel. In laatste meters kon de hordeloopster zelfs uitbollen naar de derde stek in 1’00″90, goed voor de 19de prestatie in de reeksen.

“Mijn passen kwamen eerlijk gezegd niet goed uit. De wind kan daarin een rol gespeeld hebben. Het was geen toprace, maar in de laatste rechte lijn kon ik toch wat gas terugnemen. De rechtstreekse kwalificatie was toch het hoofddoel. Morgen hoop ik sneller te lopen. Het zou mooi zijn om een nieuw PR neer te zetten, maar de omstandigheden zullen daarin een rol spelen. Nu ga ik zo veel mogelijk proberen te rusten”, vertelde de Limburgse na afloop.