Gisteren volgde het nieuws dat het BK tien kilometer op de weg noodgedwongen afgelast moest worden door de stijgende coronacijfers. Het lokale stadsbestuur in Lokeren greep zelf in door alle evenementen in augustus te schrappen. De organiserende club AVLO heeft echter met 11 oktober een nieuwe datum (onder voorbehoud) gevonden voor het BK.

De opmars van het coronavirus in België gaat helaas gepaard met een nieuwe reeks annulaties van wedstrijden. Zondag werd de Flanders Cup van Huizingen, die net zoals het BK tien kilometer op de weg in Lokeren op 1 augustus gepland stond, geschrapt. In tegenstelling tot voor de Flanders Cup is er voor het BK tien kilometer wel nog hoop, aangezien organisator AVLO een nieuwe datum heeft gezocht én gevonden.

Het BK zou op 11 oktober plaatsvinden, twee weken na het BK 10.000m op de piste. De organisatie moet wel nog groen licht krijgen van het lokale stadsbestuur, dat zelf een stokje voor de wedstrijd op zaterdag stak en de KBAB. Binnenkort wordt de nieuwe datum normaliter bevestigd. Vorig jaar maakten Koen Naert en Hanne Verbruggen het zegegebaar op het BK.