Op het EK voor beloften heeft Paulien Couckuyt voor een derde hoogtepunt gezorgd. In de finale van de 400 meter horden knalde Couckuyt naar een onwaarschijnlijke tijd van 56″17 en dat leverde haar een schitterende gouden medaille op. De hordeloopster ziet zo haar eerste individuele deelname aan een internationaal kampioenschap meteen beloond worden met een Europese titel en een dik PR.

Paulien Couckuyt heeft de avondsessie van de laatste dag op het EK voor beloften laatste dag in stijl geopend voor ons land. In de finale van de lage horden schoot de hordenrevelatie uit de startblokken om, net als in de reeksen en de halve finale, er als een speer vandoor te gaan. Na 200 meter lag Couckuyt nog steeds duidelijk aan de leiding, maar de Europese ranglijstaanvoerester, Linda Olivieri, begon vervolgens aan een stevige opmars. Ze leek bij het uitkomen van de bocht op en over onze landgenote te gaan. In de buitenbaan ging ook de Zwitserse Yasmin Giger even over Couckuyt.

De latere Europese kampioene had duidelijk nog niet al haar pijlen verschoten en draaide de gaskraan nogmaals open. Ze raapte de Zwitserse opnieuw op en maakte verder jacht op Olivieri. Couckuyt leek nipt tekort te komen, tot de Italiaanse helemaal stil viel op enkele meters van het einde. De Belgian Cheetah kon wel tot het einde volharden en greep zo op prachtige wijze de Europese titel.

Met een winnende tijd van 56″17 scherpt Couckuyt haar PR met bijna een volle seconde aan. Olivieri had slechts vijf honderdsten meer nodig voor haar 400 meter horden. Giger mag straks met 56″37 als derde het podium op. Couckuyt gaf net voor het EK al aan dat ze graag onder die 57″ wou lopen en slaagt met verve in die opzet. De WK-limiet (56″00) komt nu plots ook héél dichtbij voor de atlete.