Het team op de 4x100m op het EK voor beloften heeft zich zonder problemen verzekerd van een finaleplaats. Simon Verherstraeten, Kobe Vleminckx en de broers Antoine en Camille Snyders liepen een knappe wedstrijd. Het kwartet finishte tweede in de tweede reeks met 39″68. De heren verbeterden zo hun seizoensbeste, dat tot vandaag 39″94 bedroeg. Om 19u10 kunnen onze landgenoten een gooi doen naar een medaille.

Simon Verherstraeten nam de start voor zijn rekening en deed het meer dan degelijk. Hij lanceerde zijn trainingsmaatje en zilveren medaillewinnaar op de 200m, Kobe Vleminckx. Vleminckx knalde vervolgens op het rechte stuk. Na een vlotte wissel met Antoine Snyders kwam alle druk op de schouders van Camille Snyders te liggen. Die laatste ontgoochelde niet en loodste het team naar een knappe tweede plaats in een sterke 39″68, goed voor de vierde chrono van alle ploegen in de reeksen. Het Nederlands team zette met 39″47 een nationaal belofterecord neer.

Camille Snyders zal mogelijks zowel de 4x100m als de 4x400m afwerken. Beide finales staan respectievelijk gepland om 19u10 en 19u55. Update: Snyders zal zich focussen op de 4x400m, waardoor Raphael Kapenda als slotloper zal fungeren tijdens de 4x100m.

“De wissels waren in het algemeen echt wel goed. Ook de broers hebben het sterk gedaan. We weten wat ons te doen staat als we naar de tijden van onze concurrenten kijken. We moeten vanavond sneller kunnen gaan. Misschien zit er een Belgisch record in”, vertelde startloper Verherstraeten.

“Ik kan zelf zeker nog beter doen. Mijn bocht was niet perfect en ook de wissel was niet top met mijn broer, maar ik ben ervan overtuigd dat we vanavond zullen knallen in de finale”, klonk het bij Antoine Snyders.