De mannen van de 4x100m hebben zich niet geplaatst voor de finale op het EK junioren. Het team bestond uit Wolf Beliën, Amine Kasmi, Niels Kerkhofs en Lionel Halleux. Het viertal liep een degelijke race en snelde naar een vierde plaats in hun reeks. De chrono 40″74 volstond echter niet om opgevist te worden met de snelste verliezende tijden.

Wolf Beliën knalde uit zijn blokken en gaf vervolgens de stok door aan Amine Kasmi. Na een vlotte wissel werkte Niels Kerkhofs de tweede bocht af, om vervolgens Lionel Halleux de laatste rechte lijn in te sturen. De Belgen finishten als vierde in 40″74, waardoor ze moesten hopen op één van de snelste verliezende tijden. Daarvoor zou uiteindelijk 40″56 nodig zijn. Het Nederlandse team kwalificeerde zich in eerste instantie via de verliezende tijden, maar door de diskwalificatie van onder meer de Fransen en de Tsjechen mogen onze noorderburen met 40″41 rechtstreeks naar de finale.

De Belgen kunnen zich wel optrekken aan het feit dat ze met 40″74 ruim beter dan deden dan de 41″49 waarmee ze zich voor dit EK kwalificeerden. Dankzij die chrono zijn ze voorlopig tiende in totaal, al wordt het eerste nog een gepingpong tussen bepaalde landen met protesten.

“We hebben onze selectie qua tijd meer dan bevestigd. Het was de eerste keer dat we met het sterkste viertal aan de start kwamen en dat zie je toch aan onze tijd. We hebben er ondanks het missen van de finale toch van genoten. Hopelijk kunnen we straks nog een paar medailles vieren van onze teamgenoten”, klonk het na afloop.