Het Belgische kwartet op de 4x100m is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op het EK voor junioren. Het viertal, met Rani Vincke, Rani Rosius, Nora Thiry en Justine Goossens, kwam nochtans als tweede over de finish. De laatste wissel verliep erg moeizaam en zou uiteindelijk een streep door de rekening zijn van de Belgen.

Rani Vincke ging goed van start en na een snelle wissel met Rani Rosius leken de Belgen op weg naar een tweede plaats. Nora Thiry nam de tweede bocht voor haar rekening en gaf de stok door aan Justine Goossens. Daar liep het helaas fout, want die derde aflossing vond plaats buiten de zone. Goossens hield wel stand en kwam als tweede aan in een tijd van 45″05. Het was nog even bang afwachten voor het Belgische team, maar uiteindelijk werd de diskwalificatie bevestigd.

Met die 45″05 zou het Belgische team als zevende naar de finale gaan, maar het mocht niet zijn. Goossens barstte na de race al in tranen uit, omdat ze voelde dat de wissel net op, of over het randje was. Haar teamgenotes wisten de moed er echter in te houden, aangezien ze wel een knappe collectieve prestatie hadden neergezet.