Eline Claeys liep haar 400m horden op de IFAM in 59″14, daardoor mag de juniore van ATLA zich opmaken voor haar eerste kampioenschap. De limiet voor het EK voor junioren bedraagt namelijk 59″33. Eerder dit seizoen benaderde Claeys de gevraagde tijd al tot op vier honderdsten. Op de IFAM vielen de puzzelstukjes in elkaar.

Vorige week wist Eline Claeys op de interclub voor haar club ATLA net niet de limiet voor het EK voor beloften te behalen. Op de IFAM kreeg Claeys echter de uitgelezen kans om deze keer wel onder 59″33 te duiken om zeker te zijn van een ticket naar Böras. In de vierde reeks op de lage horden schoot de Limburgse raak.

“Het was een superervaring. Vooraf had ik gehoopt om de klus hier te klaren, aangezien ik graag loop op de IFAM en bovendien vorige week al tot op vier honderdsten van de limiet was gekomen. Ik deed daardoor het nodige vertrouwen op met het oog op de IFAM. Bij mijn aankomst op de meeting begon het hard te regenen, waardoor het mentaal even lastig werd. Gelukkig hielp de zon daarna een handje, waardoor ik in haast perfecte omstandigheden mijn race kon afwerken”, vertelde Claeys.

Dat Claeys zich mag opmaken voor haar eerste internationale optreden is geen toeval. De atlete van ATLA werkte een stevige voorbereiding af met twee stages in Griekenland en Turkije. Al ruilt ze de komende weken haar spikes even in voor de schoolboeken.

“Ik heb twee stages afgewerkt waarin ik gefocust heb op zaken waaraan er zeker moest gewerkt worden. Zo speelde kracht een belangrijke rol, net zoals het verbeteren van mijn start. Dat werpt nu alvast zijn vruchten af. Ik beschik niet echt over een duidelijke planning qua wedstrijden, aangezien de IFAM voor mij een eerste soort einddoel was. De planning zal ik de komende weken rustig bekijken, maar eerst duik in mijn schoolboeken in, want op 5 juni begin ik aan de examens. Met het oog op het EK heb ik niet echt specifieke doelen. Het wordt mijn eerste internationale ervaring, waardoor ik vooral moet genieten en leren”, besloot de 18-jarige atlete van ATLA, die op 4 juni 19 wordt.