Tim Van de Velde heeft voor één van de prestaties van de avond gezorgd op de IFAM. De atleet van Duffel snelde naar een tijd van 8’33″80 op de 3.000m steeple, bijna acht seconden beter dan het ondertussen voormalige BR bij de junioren uit 1977. Om het EK in Böras te halen had hij 9’08″63 nodig.

Van de Velde had zijn zinnen gezet op het BR, dat sinds 1977 op naam van Elie Aubertin stond met 8’41″5 (HT). Tijdens zijn wedstrijd had Van de Velde steeds uitzicht op zo’n chrono, al was het vooral dankzij een schitterende laatste kilometer dat hij zo’n hap uit dat BR nam. Met 8’33″80 wordt hij ook de 11de performer aller tijden in ons land.

Dankzij zijn knalprestatie bombardeert de 19-jarige atleet zich voorlopig tot dé te kloppen man men het oog op het EK junioren in het Zweedse Böras. Van de Velde liep eerder al naar de limiet op de 1500m, maar maakt van die afstand geen doel.