In de aanloop naar de London Marathon op 28 april heeft de organisatie een minidocumentaire gelanceerd over de Keniaanse afstandsloper Eliud Kipchoge. De 34-jarige wereldrecordhouder kwam tussen 2015 en 2018 drie keer aan de start van de marathon doorheen de Britse hoofdstad én was telkens goed voor de winst.

Eliud Kipchoge legt momenteel de laatste hand aan zijn voorbereiding voor de London Marathon. De 34-jarige atleet is de huidige wereldrecordhouder op de marathon en veruit de meest succesvolle marathonloper ooit op onze planeet. Op 28 april doet hij een gooi naar zijn tiende overwinning op rij in een grote marathon én zijn vierde overwinning in Londen. Kipchoge moest slechts één keer iemand voor zich dulden en dat was in 2013 tijdens de marathon van Berlijn toen zijn landgenoot Wilson Kipsang het WR verbeterde.

In de tussentijd verwierf Kipchoge de status van een levende legende door zowel het meeste aantal grote marathons na elkaar te winnen, als de snelste ooit te zijn met zijn 2u01:39 van afgelopen september in Berlijn. Ook zijn officieus wereldrecord van 2u00:25 tijdens het Breaking2-project van Nike is één van de indrukwekkende verwezenlijkingen van de inspirerende Keniaan.

In Londen komt Kipchoge opnieuw oog in oog te staan met een andere grote afstandsloper, namelijk de Britse publiekslieveling Mo Farah. Farah begon vorig jaar in Londen aan zijn tweede carrière. De Brit liet zich meteen gelden met een Brits record en de derde plaats. Intussen behaalde ‘Sir Mo’ ook zijn eerste winst in een Marathon Major tijdens de marathon van Chicago. Tijdens die marathon van Chicago verbeterde hij tevens het Europees record op de marathon tot 2u05:11.