Rayane Borlée zorgde gisteren in het gezelschap van zijn drie broers Kevin, Jonathan en Dylan voor een unicum. Het kwartet kwam namelijk samen aan de start van een 4x400m. De vier broers finishten in San Diego na 3’07″41. Rayane waagde zich net zoals Kevin en Dylan ook aan een 200m. Dat deed de jongste van de vier broers in beide gevallen voortreffelijk.

Rayane Borlée opende gisteren zijn zomerseizoen in het gezelschap van zijn broers Kevin, Jonathan en Dylan. Op de 200m scherpte de jongste van het viertal zijn PR aan met 12 honderdsten tot 22″46, ondanks een tegenwind van -1.3m/s. Amper 20 minuten later mocht de 19-jarige atleet opnieuw aan de bak. Borlée mocht zich aan zijn eerste aflossingswedstrijd in het gezelschap van zijn drie broers wagen. De youngster kreeg de stok van Dylan en behield de leiding, om vervolgens Kevin op pad te sturen voor een baanronde. De splittijd van Rayane bedroeg 48″00, méér dan verdienstelijk na de korte pauze tussen zijn PR op de 200m en de 4x400m. Na afloop was de atleet erg tevreden.

“Ik was vooraf erg verheugd om aan de start te verschijnen met mijn broers. De wedstrijd zelf is goed verlopen, ondanks de weinige recuperatietijd na de individuele 200m. We hebben het allemaal goed gedaan én er absoluut van genoten. Het was ook een wedstrijd waarin het plezier centraal stond. Vier broers in één en dezelfde aflossing, dat maak je niet elke dag mee hé (lacht; red.). Ik ben heel tevreden met de afloop”, vertelt Rayane Borlée.

“Mogen als team op een medaille mikken in Gävle”

Komende zomer staat in het teken van het EK voor beloften in Zweden, nadat Borlée vorig jaar kon proeven van zijn eerste internationale kampioenschap op het WK voor junioren in het Finse Tampere.

“Gävle is het hoofddoel deze zomer. Ik wil me bewijzen zodat ik deel kan uitmaken van het team op het EK. Ik denk dat de Belgische beloften voor een medaille mogen gaan. Individueel durf ik me niet uitspreken over eventuele ambities met het oog op het EK. De limiet is scherp, maar we zullen race na race bekijken hoe het loopt. Wat er midden juli gebeurt, zien we dan wel”, besloot de 19-jarige atleet met een knipoog.

Rayane Borlée op het WK voor junioren in Finland – Foto: Tomas Sisk