Camille Laus heeft haar zomerseizoen sterk geopend. De 25-jarige atlete liep tijdens haar eerste 400m van deze atletiekzomer naar een tijd van 52″65. Op veel concurrentie hoefde onze landgenote in San Diego niet te rekenen, aangezien de tweede op de baanronde een tijd van 55″08 klokte.

Vorige zomer opende Camille Laus haar zomer met een chrono van 53″13. Vandaag deed ze alvast ruim beter met die 52″65. De limiet voor het WK in Doha bedraagt 51″80. Laus liep vorig jaar naar een besttijd van 51″49 tijdens een meeting op hoogte in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Later vandaag treedt de atlete ook aan op de 200m in San Diego, net zoals haar teamgenote bij de Belgian Cheetahs, Hanne Claes.

“De race is goed verlopen. Het hoofddoel vandaag was om ontspannen én vlot te lopen. Ook het opdoen van wedstrijdritme is belangrijk met het oog op de belangrijke weken die eraan komen. Nu ga ik zo goed mogelijk uitrusten met het oog op de 200m die binnen een uur of drie gepland staat”, verklaarde Laus via haar eigen social media.