Thomas Van der Plaetsen heeft zijn zevenkamp op het EK indoor in Glasgow op de zesde plaats afgerond. Hij begon als vijfde aan de afsluitende 1.000 meter, maar viel daarin nog een plaatsje terug na een zevende plaats in 2’48″30.

Lang leek de energie die hij dit weekend zo miste bij Van der Plaetsen terug te zijn gekeerd tijdens de 1.000 meter, en hij nam zelfs verschillende keren initiatief. Helaas bleek in de laatste ronde toch weer dat het niet zijn weekend was. Hij viel gevoelig terug en finishte uiteindelijk acht seconden boven zijn persoonlijk record.

Het eindtotaal van VDP werd uiteindelijk 5.989 punten, ruim onder de verwachtingen, 270 punten onder zijn persoonlijk record. Het goud ging naar de Spanjaard Jorge Urena met 6.218 punten, zilver naar de Brit Tim Duckworth met 6.156 punten. De Rus Ilya Shkurenyov, die onder neutrale vlag uitkomt, was derde met 6.145 punten.