Renée Eykens heeft zich  zopas geplaatst voor het EK indoor in Glasgow. Eykens mocht aantreden tijdens de Müller Indoor Grand Prix, een onderdeel van de IAAF World Indoor Tour, en kon dus rekenen op bijzonder stevige tegenstand. De sterke concurrentie zorgde voor de perfecte race voor onze landgenote en loodste haar zo naar een sterke 2’02″15, ruim onder de gevraagde 2’02″72.

Met bijna in elke baan twee atleten aan de start was het meteen drummen na het startschot. Toch kon Renée Eykens haar perfect positioneren waardoor ze na 100 meter al rond de vijfde positie verkeerde. De Britse Shelayna Oskan-Clarke had de organisatie gevraagd om de haas halverwege na 57″ te laten doorkomen, waardoor het tempo bijzonder hoog lag en alles op een lint werd getrokken.

Net voor het ingaan van de tweede ronde probeerde Eykens enkele plaatsen te winnen. Ze ging onder meer voormalig Europese kampioen Linsey Sharp voorbij. Na een doorkomsttijd halverwege van 58″11 kozen lokale helden Oskan-Clarke en Adelle Tracey het hazenpad. Eykens nam vervolgens zelf het heft in handen en probeerde het gat te dichten, wat haar al snel lukte. Op 200 meter van het einde leek de atlete van Antwerp Athletics toch haar meerdere te moeten erkennen in de Britse dames, want ook Sharp ging weer op en over haar. Ze leek het ook steeds moeilijker te krijgen om aan te klampen. Toch gaf Eykens zich geen moment gewonnen en ze vocht tot op de meet voor wat ze waard was. In de slotmeters kwam de Letse Liga Velvere, die enkele weken geleden in Stockholm nog net geklopt werd door onze landgenote, nog over haar, maar Eykens wist nog wel opnieuw haasje over te doen met Sharp waardoor ze als vierde finishte in dit sterke deelnemersveld.

Haar 2’02″15 betekent opnieuw een forse verbetering van haar PR en brengt haar op naar de 13de plek op de Europese ranglijst. Eykens, die dit seizoen nog aanving met een PR van 2’05, mag zich zo opmaken voor haar eerste kampioenschap in zaal dat binnen twee weken al plaatsvindt in het Schotse Glasgow. Ongetwijfeld een grote opsteker na haar val in Berlijn afgelopen zomer.