Dit weekend loopt de Gentse Topsporthal behoorlijk vol voor het kampioenschap van de Franstalige en Vlaamse atletiekliga. Heel wat topatleten aan beide kanten van de taalgrens zien hun kans schoon om het indoorseizoen te openen.

Het is voorlopig nog wachten op de eerste nationale limietprestaties voor het EK indoor in Glasgow. Begin maart is de Emirates Arena plaats van afspraak, dit weekend moeten de Belgische atleten het met de Gentse Topsporthal minder ver zoeken. Al is er verbetering op komst: over enkele maanden wordt de langverwachte indoorhaal in Louvain-la-Neuve officieel geopend. Daarmee zal België twee volwaardige indoorpistes kennen, met ook in Louvain-la Neuve een ruime opwarmingspiste en zes 200m-wedstrijdbanen. Mogelijk wordt het LBFA-kampioenschap dit weekend dus voor de laatste keer in Gent gehouden.

Zaterdag zijn de atleten aangesloten bij die LBFA aan zet voor hun titelstrijd. Cynthia Bolingo opent na een voorbereidende stage in Zuid-Afrika haar indoorseizoen met een 400 meter, Corentin Campener is niet zo verwonderlijk terug te vinden in zijn vertrouwde verspringbak. Voorts wordt het uitkijken naar flink wat beloftevolle namen met onder anderen Nora Thiry, Lucie Ferauge, Camille Muls, Raphael Kapenda en Thomas Carmoy. Polsstokspringster Mélanie Vissers scherpte deze winter al tweemaal het LBFA-belofterecord aan, met tegenwoordig 4m25 als bestwaarde. Jolien Boumkwo, intussen aangesloten bij Excelsior, is een opvallende naam bij het kogelstoten.

Kobe Vleminckx – Foto: Peter Wagemans

De Vlaamse Atletiekliga organiseert zondag de Vlaamse titelstrijd met eveneens enkele ronkende namen op de deelnemerslijst. Philip Milanov keert na zijn voetblessure terug in competitie met het kogelstoten. Hoogspringer Bram Ghuys, meerkampster Hanne Maudens en sprintster Manon Depuydt zien elkaar terug na het EK in Berlijn. Voor talenten Sarah Missinne, Kobe VleminckxDylan Owusu en Aaron Botterman bleef het vorig jaar bij nationale kampioenschappen, zij willen in 2019 ongetwijfeld weer de internationale toer op.

De deelnemerslijst van het LBFA-kampioenschap op zaterdag vindt u hier, die van het VAL-kampioenschap op zondag kan u hier raadplegen.