Terwijl gisteren in Oordegem gestreden werd om de Vlaamse titels, verzamelden nog geen 60 kilometer verder de beste atleten uit het andere landsgedeelte. In Nijvel gaf Nafi Thiam een prima indruk, maar toonden ook Corentin Campener en Arnaud Ghislain zich in goede doen.

Nafi Thiam, die iets later dan gepland aan haar seizoen begon vanwege knieproblemen, deed vertrouwen op voor haar eerste meerkamp volgend weekend in Götzis. Aangezien de RFCL-atlete vandaag in haar eigen Namen nog een hoogspringcompetitie afwerkt in het kader van de ‘Urban Memorial Van Damme’, stond gisteren enkel het kogelstoten op haar menu. Met een winnende worp van 15m18 bleef ze 6 centimeter verwijderd van haar record en toonde ze zich dan ook tevreden.

Nog in Nijvel mocht Excelsior ei zo na tweemaal aan het feest. Nadat de heren vorig weekend al de champagnefles mochten ontkurken na een zoveelste interclubtitel, konden gisteren twee atleten van de Brusselse club zich net niet verzekeren van een ticket voor het EK in Amsterdam. Corentin Campener presteerde voortreffelijk in het verspringen en kwam met 7m94 wel héél dicht in de buurt van de vereiste 7m96. Ook vloog hij voor het eerst voorbij de 8 meter met 8m05. Helaas blies de wind daar iets te veel in het voordeel met 2.6m/s, volgende keer dan maar! Zijn teamgenoot Arnaud Ghislain toverde eveneens een knappe prestatie uit de benen. Op de 400m horden, waar de stevige wind toch eerder een stoorzender was, kwam hij uit op een chrono van 50″59. Voor een startbewijs voor het EK is 50″21 nodig, een tijd die ook Michael Bultheel, Tim Rummens en Erik Heggen komende weken zeker zullen najagen.

De volledige uitslagen van het LBFA-kampioenschap in Nijvel kunt u hier raadplegen.