Zopas kwam het nieuws binnen dat Lander Tijtgat forfait moet geven voor het EK veldlopen van aanstaande zondag. De 35-jarige atleet liep een spierscheur op en zal daardoor niet kunnen aantreden.

Eén van de sterkhouders die de laatste weken kleur gaf aan het Belgische veldlopen zal er zondag in Tilburg niet bij zijn. Tijtgat, vorig jaar nog knap 13e op het EK en ook dit jaar weer in goede doen, ziet het EK aan zijn neus voorbij gaan door een kleine spierscheur die hem een week lang van het lopen weerhoudt. Voor de seniorenploeg is dit zeker en vast een aderlating aangezien Tijtgat de voorbije drie CrossCup-manches steevast bij de beste drie landgenoten eindigde. Het opvissen van Jeroen D’hoedt, de nummer 6 van Roeselare, is echter uit den boze aangezien de inschrijvingen reeds zijn afgesloten. Isaac KimeliRobin HendrixDame Tasama en Michael Somers zullen dus met hun vieren zo hoog mogelijk moeten proberen geraken.

De atleet van Eendracht Aalst kan deze domper gelukkig een plaats geven en verschuift de focus meteen naar het voorjaar waar hij fit en zonder pijn naar Amerika wil trekken om zich daar volop voor te bereiden op het zomerseizoen.