Kevin Mayer (26) zal zijn Europese titel op de zevenkamp niet verdedigen tijdens het EK indoor in maart, dat heeft zijn trainer aan de Franse krant L’Équipe vermeld. De wereldrecordhouder op de tienkamp wil zich wel meten met de Europese top van het polsstokspringen. Zijn focus zal de komende winter dan ook op laatsgenoemde discipline en de horden liggen.

Kevin Mayer maakt een opvallende keuze in zijn winterprogramma. De huidige Europese en wereldkampioen op de zevenkamp zal zich voor het EK indoor toeleggen op het polsstokspringen. Een paar maanden geleden verbeterde de Fransman nog het wereldrecord op de tienkamp in Talence en onlangs werd hij nog benoemd tot Europees Atleet van het Jaar.

De focus deze winter komt op de horden en het polsstokspringen te liggen. Om de medailles strijden op het EK indoor zal moeilijk worden voor de Fransman, die tevens ook het Europees indoorrecord op de zevenkamp in handen heeft. Op het vorige EK in de zaal was 5m85 nodig om op het podium te mogen staan, Mayer heeft een persoonlijk record van 5m60 staan. De hoofddiscipline van de Franse alleskunner blijft uiteraard de meerkamp.

De afzegging van Kevin Mayer betekent alvast een concurrent minder voor Thomas Van der Plaetsen, die deze winter wél op de zevenkamp in Glasgow mikt.