Manon Depuydt heeft zich knap weten te plaatsen voor de halve finales van de 200m op het EK in Berlijn. In de eerste van drie reeksen ging de sprintster snel van start. Ze kwam goed uit de bocht en streed voor wat ze waard was. Haar vierde plaats in een tijd van 23″59 deed het beste verhopen met het oog op een ticket naar de halve finales via de verliezende tijden.

In de tweede en derde reeks ging slechts één dame sneller als snelste verliezer, waardoor onze landgenote vanavond mag aantreden tijdens de halve finales van de 200m. Hopelijk kan de belofte opnieuw zo snel uit haar startblokken knallen. In die halve finales treedt onze landgenote aan met de negende tijd van de reeksen. De beste atletes op de Europese ranking hoeven echter geen reeksen te lopen, waardoor het niveau vanavond een stuk hoger zal liggen.

Het PR van Depuydt bedraagt 23″33. Het is het eerste internationale optreden voor de atlete op het hoogste niveau bij de senioren.