Camille Muls heeft zich op het WK voor junioren in het Finse Tampere verzekerd van de halve finales van de 800m. In de derde van vijf reeksen over twee baanrondes liep onze landgenote een knappe race. Ze kon zich automatisch kwalificeren door als vierde te finishen in haar reeks met een degelijke chrono van 2’06″41. De reekswinst ging naar de Japanse Kawata, die de klok na 2’05″08 liet stoppen.

Muls had de vierde tijd van acht atletes staan voor aanvang van de race. Op die manier is het Belgische team goed begonnen aan het WK voor junioren. Muls was de enige Belgische atlete die vandaag in actie kwam. Ze kan alvast uitkijken naar de halve finales, die om 17:10 lokale tijd gepland staan.

In die halve finales heeft onze landgenote alvast niks te verliezen, aangezien haar doel was om de reeksen te overleven. “Ik verwacht dat het morgen een meer gesloten race zal zijn, waarin er hopelijk ook snel wordt gelopen. Ik hoop dat ik nogmaals in de buurt van mijn PR kan komen. Al is mijn kampioenschap nu al zeker geslaagd. Ik had voorlopig heel veel stress. Morgen zal dat een stuk minder zijn, aangezien niks moet”, vertelde Muls.