Sanne Wolters-Verstegen sprintte gisteren in Brussel dankzij de hulp van gangmakers Riet Vanfleteren en landgenote Suzanne Voorrips richting 1’59″85 op de 800 meter. Voor het eerst dit seizoen dook de 32-jarige Nederlandse hiermee onder de 2 minuten en daarmee zorgde ze eveneens voor het internationale hoogtepunt van de Brussels Grand Prix. Wolters-Verstegen voelt de vorm groeien en praat in bovenstaand interview ronduit over de strijd met de jongere generatie, haar EK-kansen op de 800 meter en een eventuele deelname van Sifan Hassan.

Verstegen tekende met 1’59″85 voor een derde Europese jaartijd zaterdagmiddag, even later liepen op de Diamond League-meeting in Parijs twee dames sneller: de Française Lamote (1’59″25) en landgenote Hassan (1’59″35). Dat maakt dat Verstegen momenteel op de vijfde plaats staat in de Europese jaarranglijst, haar record staat sinds vorig jaar op 1’59″55.