Europees juniorenkampioen Thomas Carmoy heeft op de Brussels Grand Prix in het Koning Boudewijnstadion het Belgisch record bij de beloften aangescherpt. De atleet van CRAC deed met 2m27 drie centimeter beter dan het voormalige BR van Bram Ghuys. Carmoy liet nadien de lat nog op 2m30 leggen maar slaagde niet in die stunt.

De Brussels Grand Prix mocht dan wel op zijn einde lopen, in het hoogspringen was er nog voldoende animo. Thomas Carmoy begon aan zijn competitie op 2m06 en kende geen moeilijkheden met die aanvangshoogte. De Europese juniorenkampioen kwam er niet veel later alleen voor te staan, maar die eenzaamheid bleek hem niet te hinderen. Na een vlekkeloos parcours tot en met 2m18 ging de lat naar 2m24, wat een evenaring zou betekenen van het Belgisch beloftenrecord van Bram Ghuys. De hoogspringer had twee pogingen nodig, maar klaarde zonder al te veel problemen de klus. Carmoy was echter uit op meer en liet de lat meteen op 2m27 leggen. In de derde poging schoot hij raak waardoor het BR in één klap met drie centimeter werd bijgesteld. Geen enkele LBFA-atleet sprong in het verleden al hoger.

De ambitie van de kersverse nationale recordhouder was allerminst gestild waardoor de lat nogmaals drie centimeter hoger werd gelegd. Carmoy liet enkele fraaie pogingen opmeten, maar de lat ging driemaal tegen de grond. Vooral de laatste poging van de ‘Carolo’ mocht er zijn. “Ik hoop echt nog om deze zomer een sprong over die magische 2m30 te noteren. Het is een mooie opener in ideale omstandigheden. Die grens van 2m30 spreekt absoluut tot de verbeelding, dus hopelijk kan ik volgend weekend op het BK een gooi doen naar zo’n sprong. Volgens mijn trainer heb ik het zeker in de benen. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend door de korte duur van het seizoen, maar ik wil er absoluut voor gaan”, aldus een zichtbaar tevreden Carmoy.