Peter Callahan voldeed op 20 april in de Verenigde Staten al aan de EK-limiet op 1500 meter. Met 3’37″11 dook hij ruim onder de vereiste 3’38″10, maar ondertussen liepen met Ismael Debjani (3’35”71) en Isaac Kimeli (3’36″51) al twee Belgen sneller. Callahan, die opgroeide in de VS maar in België een groot deel van zijn familie terugvindt, zal mogelijk zijn tijd op de 1500 meter nog moeten aanscherpen wil hij op het EK in Berlijn ons land vertegenwoordigen.

Drie landgenoten per discipline zijn toegelaten, dat wil dus zeggen dat als bijvoorbeeld Pieter Claus, Pieter-Jan Hannes, Tarik Moukrime of evengoed Ali Hamdi nog sneller loopt de komende maand, Callahan misschien zijn plekje in de selectie kwijt is. Nog vooraleer het zover is, spraken met Callahan over het verloop van zijn seizoen. Na zijn EK-limietprestatie werd hij zo’n zes weken opgehouden door ziekte, intussen komt de topvorm weer in zicht en wachten er nog enkele 1500m-wedstrijden. Na zijn 1’48″97 op de Brussels Grand Prix afgelopen zondag spraken we met Peter Callahan. Bekijk dat interview hierboven.