Tuur Bras heeft zich tijdens de Flanders Cup in Huizingen kunnen verzekeren van het WK voor junioren. De junior van OEH liep voor eigen volk naar 13″69 op de 110m horden. Daarmee duikt de hordeloper met één honderdste onder de limiet. Bras moest wel zijn meerdere erkennen in clubgenoot Michael Obasuyi.

Obasuyi stoomde na de laatste horde stevig door naar 13″64. Bras raakte die horde behoorlijk hard, waardoor hij een beetje verloor op zijn clubmakker. Obasuyi had de limiet al op zak, maar verbeterde zichzelf met vier honderdsten. Daardoor komt hij op de vierde plaats aller tijden bij de junioren te staan. Op de derde plaats prijkt Bras nog altijd met zijn 13″61 van vorig jaar op de IFAM Outdoor.

“Ik wist dat ik dit kon, maar de afgelopen weken kwam het er tijdens wedstrijden niet direct uit. Het was een bewuste keuze om ook op de 400m horden te proberen, maar dat draaide minder uit dan verwacht. Ik ben enorm opgelucht dat ik mezelf bewezen heb dat ik dit kan. Het is een mooie manier om mijn omgeving, die me onvoorwaardelijk steunen op mijn pad, te bedanken. Tampere wordt plezierig. Dat staat nu al vast. Het niveau zal er een stuk hoger liggen dan het EK, dus qua ambities ga ik me nog niet uitspreken. Morgen loop ik op de Urban Memorial opnieuw. Hopelijk kan ik daar, zonder druk, bevestigen én wie weet… (knipoog)”, aldus een erg opgeluchte Tuur Bras.