Camille Laus is in het Zwitserse Genève op één honderdste van de EK-limiet gestrand op de 400m. De 25-jarige atlete liep vanuit de ongunstige tweede baan naar een chrono van 52″23. Wat wél een PR is, maar net niet volstaat voor een ticket naar het EK in Berlijn. Ook Cynthia Bolingo en Dylan Borlée kwamen al in actie in Genève. Later op de dag volgen nog enkele van onze Belgen met onder andere Hanne Claes op de 400m horden.

Camille Laus toonde de afgelopen weken al dat ze een flinke stap vooruit had gezet op de baanronde. Op de IFAM benaderde ze de EK-limiet met 52″35. Vorige week ging het in Oordegem iets trager met 52″57. In Genève ging ze, voor haar doen, rustig van start, om sterk te finishen. Die sterke finish resulteerde in haar beste chrono ooit, maar zal achteraf toch zuur gesmaakt hebben, aangezien één honderdste haar scheidt van een deelname aan het EK in Berlijn. Individueel last Laus even een pauze in, maar volgende week staat er nog een limietpoging gepland in het Zwiterse Bern met de Belgian Cheetahs.

Cynthia Bolingo Foto: Peter Wagemans

Hoopgevend nieuws voor dat aflossingsproject kwam er uit de hoek van Cynthia Bolingo. De leeftijdsgenote van Laus klokte af na 52″81, waarmee ze in de buurt komt van haar drie jaar oude PR van 52″60. Bolingo zal naar alle waarschijnlijkheid volgende week mee opdraven voor de limietpoging van de Cheetahs.

Dylan Borlée, die net zoals Laus vanuit de ongunstige tweede baan van start ging, begon voortvarend aan zijn race. In de laatste rechte lijn viel hij echter stil. Hierdoor kon Borlée geen eerste duik onder 46″ realiseren in 2018. Al zal hij met zijn chrono van 46″20 wel kunnen leven.

Robin Vanderbemden knalde tijdens de halve baanronde naar een seizoensbeste van 20″47. De EK-limiet heeft de sprinter van SER al beet. Zijn PR bedraagt 20″45, dat hij vorig jaar in Genève wist neer te zetten.