Daniel Segers is er op het BK meerkampen in geslaagd om het Belgisch scholierenrecord van het verspringen te verbeteren. De man van Eendracht Aalst kwam bij zijn tweede sprong tot 7m51. Een prachtig resultaat, wetende dat hij daarmee het bijna achtentwintig jaar oude record van de tabellen veegt.

Na 28 (!) jaar is Laurent Peeters geen nationaal scholierenrecordhouder meer in het verspringen. Daniel Segers stootte hem vandaag van de troon met een fantastische sprong: 7m51. Dat is acht centimeter verder dan het vorige record. Deze afstand is meteen ook goed voor de beste indoorprestatie dit seizoen bij de scholieren wereldwijd.

Daniel Segers werkt op dit moment een zevenkamp af in de Gentse Topsporthal. Na drie evenementen is hij ook op weg om het Belgisch scholierenrecord op de zevenkamp te verbeteren. Het is niet het eerste Belgisch record dat de atleet van Cedric Nolf binnenrijft. Zo staan ook al de 300m, het verspringen en de zeskamp bij de cadetten op zijn naam.

De uitslag van het verspringen kan je hier bekijken. Een tussenstand van de meerkamp vind je via deze link.