Nadat Louise Carton in de CrossCup van Rotselaar van start ging met ziektekiemen in het lijf, speelde die ziekte haar nog een tijd parten. Ondertussen bereidt ze zich voor op een stage naar Zuid-Afrika. Dat wist ze te vertellen op de site van de VAL.

“De sporen van de ziekte waren nog een hele tijd voelbaar”, zegt Louise Carton/ACME. Ondertussen is ze gelukkig wel aan de voorbereiding op het zomerseizoen kunnen beginnen. De intensiteit ligt nog niet hoog op training. “Ik heb de afgelopen weken vooral rustige trainingen afgewerkt, maar ik heb wel al mooie volumes kunnen draaien.”

De bedoeling is om met frisse benen en toch met een degelijke basis naar het Zuid-Afrikaanse Dullstroom af te reizen. “Ik verblijf er van 1 tot 29 april. Ik hoop om daar het basiswerk verder te zetten, zodat ik bij terugkomst in mei klaar ben om er echt in te vliegen.”

Als Louise zich in de 5.000 meter voor het EK in Berlijn wil plaatsen, moet ze 15:36.42 lopen. Haar persoonlijk record staat op 15:23.82.