Michael Bultheel heeft maar één keer mogen lopen op het EK in Amsterdam. De 30-jarige atleet ging rechtstreeks naar de halve finales van de 400m horden dankzij zijn goede ranking. In zijn halve finale ging het erg hard. Net voor de laatste horde lag hij nog op de tweede plaats, maar net op die horde verslikte hij zich. Hierdoor was hij veel van zijn tempo kwijt en kwamen er nog enkele lopers over.

Zijn eindtijd van 49″72 ligt in de lijn van zijn seizoen. Het niveau op de horden lag erg hoog op de 400m, aangezien Bultheel slechts de veertiende tijd liet optekenen. “Tot en met de laatste horde ging het echt super, maar door deze zo hard aan te tikken verloor ik toch wel heel wat van mijn pluimen. Er zat vandaag een lage 49 in de benen. Om top te zijn in Rio zit ik op schema”, alsdus de lopende dokter.