Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is voor 400m-hordenloper Michael Bultheel het tornooi geëindigd in de halve finales. Bultheel werd vijfde in zijn reeks en zette daarmee een 18e tijd onder alle halve finalisten.

Michael Bultheel had zich op maandag via de verliezende tijden geplaatst voor de halve finales, die afgelopen nacht werden afgewerkt. In de derde van drie halve finales had Bultheel pas het traagste persoonlijke record, waardoor een finaleplaats bij voorbaat een bijzonder moeilijk opdracht was.

In die halve finale liep Bultheel nochtans een bijzonder degelijke lage hordenreeks en finishte uiteindelijk in 49″46, waarmee hij vijfde werd in zijn reeks. Dat was niet voldoende voor een plaats in de felbegeerde finale, waarvoor een plaats bij de eerste twee per reeks of een verliezende chrono onder de 48″64 nodig bleek.

Bultheel reageerde tevreden na zijn optreden. “Ik kwam wat verkeerd uit bij de eerste horde. In baan 1 staat die horde wat scheef gepositioneerd en daarop oefen ik nooit op training. Ik heb me daarop gefocust in de wedstrijd, maar dat is niet gelukt”, aldus de Ieperling op Sporza. “Een finale zat er zeker niet in, maar ik ben toch mooi vijfde geworden in mijn halve finale. In Londen was ik misschien iets beter, maar over mijn niveau ben ik zeker niet ontevreden.”

Bekijk de uitslagen hier.