De Belgische studententitels werden vanavond verdeeld in de Gentse Topsporthal. De ogen waren echter vooral gericht op niet-studenten Kevin en Dylan Borlée, die voor het officiële programma in actie kwamen op de 400m. Het werd een geslaagde doorgedreven test met het oog op het WK indoor. Philip Milanov kwam opnieuw in actie in het kogelstoten. Verder lieten enkele vaste klanten van zich horen. Een beknopt overzicht van een studentikoze atletiekavond.

Het was een bijzonder beeld: een haast lege Topsporthal met Dylan en Kevin Borlée in de startblokken. Samba Fall, Mohssine Ennamir en Jannes Boonen vertolkten een figurantenrol in een stevige dubbele baanronde van de in het zwart gehulde broers. Kevin oogde sterk en liet de klok stoppen na 46”41 (de WK-limiet bedroeg 46”59, maar de limieten moesten voor 20 februari behaald worden, al had geen enkele van de Borlées individuele ambities; red.). In zijn spoor bewees Dylan dat hij met recht en reden aan de start van het WK indoor op de 4x400m mag komen. Hij liep naar 46”63.

Philip Milanov, een andere grote naam, trad aan in het kogelstoten. Hij was na het BK indoor eerder teleurgesteld met zijn nieuw PR van 17m67. Een gebrek aan competitieritme werd als schuldige aangewezen. Vandaag leek hij daar minder last van te ondervinden. Milanov wierp in zijn eerste beurt voorbij 18m met 18m03. In zijn tweede poging zou hij nog beter doen met 18m27. Een stevige verbetering van zijn PR met 60cm. Een geslaagd uitje naar Gent dus voor de Bruggeling.

Sarah Missinne – Foto: Yngwie Vanhoucke

Sarah Missinne botste de afgelopen weken meestal op ene Eline Berings op de hoge horden. Geen Berings op het BK voor studenten en dus dé kans voor Missinne. Ze nam die ook met beide handen en knalde naar een chrono van 8”28. Ze greep net naast de dubbel, aangezien Heurjonie Lembi Bonheur daar een stokje voor wist te steken. Beide dames finishten na 7”63 op de vlakke 60m, maar Bonheur kreeg de duizendsten in haar voordeel. Bij de mannen toonden Camille Snyders en Jitse Mievis hun snelle benen. Die eerste was de beste op de 60m met 6”86. Hij zou later ook de 200m winnen in een chrono van 21”80. Mievis klokte een knappe 6”90 en behaalde zo de tweede plaats. Bij de vrouwen imponeerde Elise Mehuys op de baanronde. Ze liep naar 24”11. De plaatsen twee en drie waren weggelegd voor Kine Gaye en Kjenta Schets, die beiden in 24”66 over de finish kwamen.

Bo Nijs had zich verzekerd van de studententitel in het verspringen met een sprong van 6m00. Bij de mannen was die eer weggelegd voor Corentin Campener, die 7m65 liet noteren. In het hinkstapspringen ging de winst, zoals gewoonlijk, naar Leopold Kapata. Hij kwam tot 15m21.

Op de iets langere afstanden opteerden Camille Muls en Aaron Botterman voor de tactiek van de soloslim. Muls, vorige week nog goed voor de Belgische titel op de 800m, liep naar 4’32”58. Botterman, voor het eerst in jaren nog eens te zien in zaal, begon aanvankelijk rustig aan zijn race, om een sterk midden neer te zetten. In het slot kon hij controlerend naar de overwinning lopen in 3’58”47. Op de 800m toonde Maxim Delvoie zich de sterkste met 1’53”35. Bij de vrouwen was Michele De Smet primus met 2’17”55. Mathilde Deswaef liet een degelijke 3000m optekenen. De juniore deed de klok stoppen na 9’57”59.

De uitslagen vindt u hier terug.