Afgelopen zondag werden de Vlaamse veldlooptitels uitgedeeld in Rotselaar. Nina Lauwaert mocht voor eigen publiek op het podium kruipen. De atlete van ROBA finishte als derde achter Sofie Van Accom en Imana Truyers. Ook in Roeselare en Hannuit toonde Lauwaert reeds knappe prestaties. De afgelopen CrossCup-manches beschouwt ze dan ook als een optimale voorbereiding op de wegwedstrijden, want dat is en blijft haar grootste passie.

Nina Lauwaert heeft reeds een sterk winterseizoen achter de rug. In Roeselare kwam de ROBA-atlete als derde landgenote over de eindmeet, maar een selectie voor het EK veldlopen bleef uit. Ook in Hannuit toonde Lauwaert haar goede benen. Op het modderige parcours wist ze haar mannetje te staan en eindigde ze onverwachts als eerste landgenote. Over haar optreden tijdens het Vlaams kampioenschap in Rotselaar is Lauwaert minder tevreden. “In tegenstelling tot mijn prestatie in Hannuit, ben ik toch wat ontgoocheld. Ik wilde dezelfde lijn voortzetten, maar dat is niet gelukt. Door het zand en de vele bochten is het parcours in Rotselaar niet echt mijn ding. Een zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap is natuurlijk mooi meegenomen, maar er had zeker meer in gezeten.”

Over een kleine twee weken zal Nina Lauwaert het winterseizoen afsluiten op het Belgisch kampioenschap in Brussel. “Belgisch kampioen worden is zeker geen doel op zich. Ik hoop met hetzelfde gevoel te kunnen lopen als in Hannuit, maar het is afwachten hoe sterk de andere dames zullen zijn. Ik denk dat Imana Truyers het meeste kans maakt op de overwinning”, aldus Lauwaert. Na de laatste CrossCup-manche in Brussel zal er opnieuw gefocust worden op wegwedstrijden. “Ik zal helaas niet volledig overschakelen op veldlopen, ook al heb ik het afgelopen seizoen knappe prestaties geleverd. Modder en zand zijn zeer goede ondergronden om de kracht te verbeteren, maar kunnen niet op tegen de weg waar ik het allerliefst op loop. Het winterseizoen beschouw ik puur als voorbereiding op het najaar, want er staan al enkele halve marathons en wedstrijden van 10 kilometer op de planning.”