Morgen is het de dag van de waarheid voor ons zestienkoppig Belgisch team. Wie is zijn selectie meer dan waard? Wie kent een mindere dag? Een dag voor het EK veldlopen polsten we naar enkele atleten hun indrukken.

De accommodatie in het X-Bionic Hotel kan bijna niet overtroffen worden. De kamers zijn ruim en mooi verzorgd en ook het eten is volgens de atleten dik in orde. Ook buiten het hotel is alles zeer verzorgd met zowel een kleine als grote atletiekpiste.

Toch loopt niet alles op rolletjes. “Ik voel mij toch wat vermoeid van de vroege vlucht gisteren”, aldus Vanessa Scaunet. “Morgen moeten we al in de voormiddag presteren, wat bij crossen in België niet het geval is. Daarom heb ik vorige week eens hard getraind op hetzelfde uur. Hopelijk speelt dit in mijn voordeel.” Bij de junioren vrouwen zal dat zelfs nog vroeger zijn, want zij verschijnen iets voor 9 uur aan de startlijn. “Gelukkig kunnen we al om 6 uur ontbijten”, steekt Paulien Nelissen van wal. “Ondanks dat het mijn eerste grote kampioenschap is, ben ik nog niet echt overdonderd door het hele gebeuren. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we wel waar ik strand.”

Ook belofte Robin Hendrix is toe aan zijn eerste internationaal kampioenschap. “Ik ben vandaag nog niet echt zenuwachtig, maar dat zal morgen wel komen. Het parcours speelt wel in mijn voordeel, dus ik hoop dat ik meer dan mijn steentje kan bijdragen voor de ploeg.”

1 REACTIE

  1. Ik wens al vast wel succes voor alle Belgische en ook niet Belgische atleten.✌

Reacties zijn gesloten.