De selectiecommissie van de KBAB heeft gisteren de selectie voor het EK veldlopen op 10 december vrijgegeven. België trekt met 16 atleten naar het Slowaakse Samorin, zowel bij de junioren als de beloften mannen werd een volledige ploeg geselecteerd. Voor Isaac Kimeli, die vorig jaar Europees kampioen bij de beloften werd, was er bij de senioren geen plaats. Max De Vylder licht in onderstaand audiogesprek de selectie toe.

In het audiofragment dat u hieronder kunt beluisteren geeft Max De Vylder, Technisch Directeur Topsport van de Vlaamse Atletiekliga, uitleg bij de gekozen Belgische atleten. Hij vertelt dat Isaac Kimeli door zijn mindere prestatie in Roeselare de selectiecommissie niet heeft kunnen overtuigen. De Vylder spreekt ook over de selectie van de junioren- en belofteploeg en schat de kansen in van de Belgische atleten.