Max De Vylder is niet langer topsportcoördinator bij de Vlaamse Atletiekliga. De Vylder volgde in 2016 Tille Scheerlinck op en zou normaal gezien tot en met de Olympische Spelen van Tokio aan het roer staan. Daar komt echter vanaf vandaag verandering in.

Max De Vylder fungeerde de afgelopen jaren vaak als delegatieleider op internationale kampioenschappen en maakte met het EK in Berlijn het meest succesvolle EK ooit mee voor ons land, met weliswaar slechts één medaille van een VAL-atleet (Bashir Abdi). Als topsportcoördinator voerde hij onder meer de turbostages in. De zoektocht naar een nieuwe topsportcoördinator is gestart en in die overgangsperiode fungeren de kwaliteitsmanagers van de Vlaamse Atletiekliga als aanspreekpunt.

Het nieuws werd intussen bevestigd door Ludwig Peetroons, algemeen directeur van de Vlaamse Atletiekliga, aan onze redactie. De Raad van Bestuur van de VAL heeft het heft in handen genomen in verband met de positie van De Vylder en heeft hem de laan uitgestuurd. Onder meer de communicatiestijl van De Vylder en enkele relletjes met atleten en trainers lagen aan de basis van zijn ontslag.