Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Astrid Verhoeven (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Astrid Verhoeven – Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Begin augustus hervatte ik de trainingen opnieuw. Midden augustus legde ik een kleine test af en begon de ‘officiële’ voorbereiding naar het aanstaande winterseizoen. Het belangrijkste voor mij was om terug het plezier te vinden. Het voornaamste is dat het plezier volledig terug is en dat de innerlijke motivatie bruist. Op dit moment is elke training genieten! Het geeft een zalig gevoel om mij weer te amuseren op het hoogste niveau.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik start met de CC Relays voor mijn nieuwe club, OEH. Samen met Nele Tordeur en Lisa Rooms vormen we een mooi team. Ik tel echt af naar de start van deze wedstrijd. Daarbuiten loop ik op 11 november in Mechelen en bereid me dan verder voor op alle CrossCup-manches. Ik kan me zeker vinden in de ‘nieuwe’ kalender van het CrossCup-criterium.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Om mezelf verwachtingen op te leggen vind ik het te vroeg. Sinds het Belgisch Kampioenschap veldlopen in maart 2017 heb ik geen enkele wedstrijdprikkel meer gehad. Na enkele maanden stil te liggen en sinds augustus de draad weer opgenomen te hebben, geef ik mezelf tijd. Tijd die ik optimaal wil gebruiken om stilaan opnieuw in de oude vorm te geraken. Ik heb geduld en met Tim Moriau zijn trainingsmethode is dit een ideale combinatie. Ik verwacht voor mezelf om naar het einde van het seizoen, richting het BK een duidelijke piek te hebben”

Wie wordt volgens u één van de veldlooprevelaties (m/v) deze winter??
“Eerlijk gezegd vind ik dit moeilijk, aangezien ik de afgelopen maanden helemaal niet meer op de hoogte ben van het atletiekgebeuren. Het is voor iedereen een doel om elk seizoen beter te worden. Dus ik wens iedereen bij deze gewoon zijn of haar revelatie van het seizoen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Ik probeer zo goed mogelijk dingen uit te testen op training. Op wedstrijddagen neem ik een stevig ontbijt, met voornamelijk snelle koolhydraten en confituur. Afhankelijk van hoe laat de wedstrijd gepland staat, neem ik nog een tussendoortje tussen de volgende maaltijd waarbij ik pasta eet met bruine suiker. Voor de wedstrijd, tijdens de opwarming en vlak voordien drink ik isotone sportdrank. Na aankomst ga ik meteen een zelfgemaakte smoothie drinken en veel water. De hoofdmaaltijd nuttig ik binnen de 2 uur”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb nog geen ervaring met dit toestel, maar het ziet er veelbelovend uit om het zeker eens uit te testen. Mocht ik dit ooit kunnen gebruiken, zou ik het zeker doen omdat het veel voordelen biedt.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Simon Debognies (OEH – 20 miljoen): kopman (‘sjaakie’ was iets te duur)
* Sofie Van Accom (ACHL – 19 miljoen): kopvrouw
* Lisa Rooms (OEH – 17 miljoen): al fijne momenten beleefd op training en groeit stilaan naar een topniveau
* Dries De Smet (LEBB – 10 miljoen): golden ticket bij de junioren
* Renée Eykens (KAPE – 9 miljoen): ‘vriendeke’, altijd één van mijn favo’s geweest en zal steeds zo blijven
* Alexander Diaz Rodriquez (BEHO – 8 miljoen): een naam die ik vorig seizoen enkele keren zag verschijnen
* Arno De Feyter (RCG – 6 miljoen): regionale topper
* Febe Pardaens (ACP – 5 miljoen): jong, aanstormend talentje
* Joris Keppens (OEH – 4 miljoen): mooie vooruitgang geboekt het laatste jaar
* Delphine Van Laethem (LEBB – 2 miljoen): is in de vorm van haar leven om mooie dingen te tonen op regionaal niveau
>> “Ik heb lang gesukkeld met een ideale samenstelling te vinden, maar ik heb ze uiteindelijk gevonden. Het was een opdracht om alles bij elkaar te puzzelen. De atleten die ik gekozen heb, hebben elk hun kwaliteiten.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.