De Belgische 4x400m-ploeg is als vierde geëindigd in de WK-finale. De Tornados konden hun A-game niet bovenhalen en moesten het met een ontgoochelende 3’00″04 doen, al is vierde van de wereld worden nooit een schande.

Na de net-niet-bronzen-medaille van in Rio werd het opnieuw een vierde plaats voor de Tornados. Dat is op zich een zoveelste prestatie om trots op te zijn, maar als je ziet dat ze met hun Belgisch record van in Rio tweede zouden zijn geëindigd – na winnaar Trinidad en Tobago en voor superfavoriet VS – komt dit ongetwijfeld als een tegenvaller van jewelste aan bij de Belgen.

Robin Vanderbemden vertrok als een speer, maar moest op het einde veel terrein prijsgeven. Jonathan Borlée kon pas als zevende naar binnen komen. Hij gaf het stokje als vijfde door aan Dylan Borlée, maar de top drie was toen al gaan vliegen. De Britten zouden brons winnen. Dylan nam het risico om het gaatje te proberen dichten, maar moest dat aan het einde bekopen en loste broer Kevin Borlée in zesde positie af. Die laatste kon zoals steeds nog een dijk van een koers op het tartan brengen, maar de medaillehoop was vervlogen.