Het wereldkampioenschap in Londen staat nu écht voor de deur. Komende vrijdag klinkt het eerste startschot en Atletieknieuws is er vanaf de eerste toernooidag ter plaatse bij. U hoeft dus werkelijk niks te missen van de Belgische prestaties, maar ook de internationale uitschieters komen uiteraard aan bod.

Het atletiekseizoen loopt nog lang niet op zijn laatste benen. Na een mooie Belgische oogst op het voorbije EK beloften en junioren, en veelbelovende prestaties op het EYOF-kampioenschap voor eerstejaarsscholieren, zijn vanaf vrijdag de senioren aan zet voor hun WK. Deze tweejaarlijkse hoogmis kon Atletieknieuws natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en onder de 3.000 geaccrediteerde perslui bevinden zich ook drie van onze redactieleden. Fotograaf Jasper Jacobs is er enkel het eerste weekend bij, maar wordt met onder meer een acte de présence van Usain Bolt, Mo Farah, Nafi Thiam en Philip Milanov aardig in de watten gelegd. Milan Augustijns en Simon Van Glabeke maken de tien toernooidagen wel vol, zij zullen zowel de verslaggeving op de website als de video-interviews vooraf en achteraf verzorgen.