Het hordentrio bij de mannen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale. De hevige tegenwind teisterde de hordenwedstrijden. Dat betekende geen goed nieuws voor Tuur Bras en Simon Verherstraeten, die na de reeksen al hoopten op minder tegenwind. Hun gebeden werden niet verhoord. Integendeel: de wind ging harder blazen.

Tuur Bras kwam in de eerste van drie halve finales uit. Na de reeksen zag Bras het zitten, maar de tegenwind was een grote vijand voor de atleet in de halve finales. Hij zou vijfde worden in zijn halve finale met een tijd van 14″11, goed voor de dertiende prestatie  “Ik heb er alles aan proberen doen, maar in zo’n omstandigheden kom ik gewoon kracht tekort. Dat is jammer, want in een race met meewind maak ik zeker kans op de finale. Ik ga deze race proberen vergeten en even verdiende vakantie nemen. Het seizoen is nog niet gedaan, maar volgende week zal er toch wel eens worden gebabbeld wat de toekomst zal brengen qua disciplines, aangezien de horden nu op 0.99m staan en ze nog een pak hoger gaan”, vertelde een ontgoochelde, maar realistische Bras.

Michael Obasuyi had misschien wel de grootste kans om door te stoten naar de finale dankzij zijn groot figuur en krachtige stijl. De halve finale van Obasuyi werd echter geplaagd door een windstoot, waardoor die -4.3 tegenblies. Hij werd net zoals Bras vijfde in een tijd van 14″17. “Het gevoel zat opnieuw goed, maar misschien heb ik hier en daar een foutje gemaakt. Er is niks aan te doen, maar ik ben op zich al tevreden dat ik die halve finales heb gehaald. We hebben als hordelopers wel een pizza verdiend nu”, aldus Obasuyi.

Simon Verherstraeten kwam in actie tijdens de derde en laatste halve finale. Het werd meteen ook de snelste van alle halve finales. Verherstraeten werd laatste met 14″44. “Ik miste mijn start volledig, maar het had sowieso heel moeilijk geweest om kans te maken op die finale. Tuur en ik hebben het heel lastig in zo’n omstandigheden. Michael kan net iets meer met zo’n wind, maar ook voor hem was lastig. We moeten tevreden zijn dat we hier met drie atleten stonden en dat we met z’n allen naar de halve finales gingen. Ik ben blij dat ik hier kon deelnemen en nu is het even tijd voor ontspanning”, besloot Verherstraeten.

Verherstraeten na zijn eerste horde – Foto: Viktor Benschop