Mathilde Deswaef en Febe Triest hebben gestreden voor wat ze waard zijn in Tilburg. Na een snelle start waarin enkele atleten te val kwamen door het glibberig parcours bevonden onze landgenoten zich rond de tiende positie. Nadien zakten ze geleidelijk aan wat weg. Een 33e plaats was er voor Deswaef. Triest legde beslag op de 58e plek.

Vooral de start van Febe Triest was hevig, bij de eerste bocht was ze helemaal voorin terug te vinden. Ook die van Mathilde Deswaef mocht er zijn, het begin van de Belgische meisjes was alvast veelbelovend. Al snel zochten ze hun eigen tempo op. Na de eerste ronde hadden beide junioren elkaar gevonden toen ze doorkwamen rond de 25e stelling.

Met nog een ronde te gaan plaatste Deswaef een versnelling en liep ze weg van Triest. Laatstgenoemde kreeg het nog zwaar te verduren. Deswaef ging door op haar elan en kwam zo als 33e over de finish, voor Triest werd het bij haar internationaal debuut een 58e plek.

De Nederlandse Jasmijn Lau streed lang mee voor de medailles, maar werd op het einde nog door drie atleten voorbij gesneld waardoor ze net als vorig jaar naast het podium belandt. Het Nederlandse team mag zodadelijk wel het zilver in ontvangst nemen. De overwinning ging naar de Italiaanse Nadia Battocletti.