Babette Vandeput mag naar de finale van het discuswerpen op het EK voor junioren in Grosseto. Vandeput mocht in de eerste kwalificatiegroep aantreden. In haar eerste worp deed ze het meteen goed met 49m92, waarmee ze in de buurt komt van haar PR dat op 50m75 staat. Die prestatie leverde haar de vierde prestatie op in haar kwalificatiegroep. Het werd dus even afwachten, want om rechtstreeks gekwalificeerd te zijn, werd 52m00 gevraagd. Na de tweede groep kwam het verlossende nieuws dat onze landgenote zich mag opmaken voor de finale van morgenavond. Haar worp was goed voor de tiende prestatie in totaal. De beste twaalf kregen een startbewijs voor de finale.

“Ik kan mijn ervaring van het WK voor scholieren van twee jaar geleden hier goed gebruiken. Het is altijd leuk om je landskleuren te verdedigen. Ik hou een goed gevoel over aan deze kwalificaties, aangezien ik in de buurt van mijn persoonlijk record kwam. Missie geslaagd dus en op naar de finale”, vertelde een enthousiaste Vandeput.