Alexander Doom heeft zich op de Putbos Memorial Leon Buyle verzekerd van het EK voor beloften op de 400m. De atleet van AVR snelde naar een tijd van 46″71 en bleef daarmee onder de gevraagde 46″78. Doom kan zich zo opmaken voor zijn eerste individuele EK. De 20-jarige atleet kwam twee jaar geleden met de 4x400m in actie op het EK voor junioren.

Doom was niet de enige Belg die in actie kwam op de baanronde. In de snelste reeks kwamen Dylan Borlée en Michael Rossaert aan de start. Borlée finishte in een seizoensbeste van 46″11. Rossaert, nog steeds op zoek naar de EK-limiet bij de beloften, moest met 46″92 genoegen nemen.

Lasser net niet

Bij de vrouwen kwam Elise Lasser met 54″20 amper drie honderdsten tekort om een ticket voor het EK voor junioren op de baanronde. De scholiere van VITA gaat de komende weken op zoek naar die felbegeerde tijd. Margo Van Puyvelde kent een gelijkaardig verhaal. Al blijft zij nog op zoek naar het minimum bij de beloften. Vandaag liet de atlete van ASVO de klok stoppen na 53″72. Voor ticket naar het Poolse Bydgoszcz is 53″15 vereist.