Gisteren zijn de heren van Excelsior knap vierde geworden in de tweede divisie op de Europabeker voor clubs in het Slovaakse Dubnica. Uiteindelijk kwam de club uit het Brusselse amper zes punten tekort om volgend jaar in de hoogste afdeling te kunnen deelnemen. De vrouwen van Brabant Wallon traden ook in Dubnica aan, zij behaalden de zevende plaats.

Excelsior

Die zes punten kwam Excelsior zeker niet tekort door hun afstandslopers. Want Arnaud Froidmont, Pierre-Antoine Balhan en Koen Naert pakten de winst op respectievelijk de 800m, 1500m en 5.000m. Ook Arnaud Ghislain deed zijn duit in het zakje door met 51″10 te winnen op de 400m horden. Op de vlakke 400m was de winst voor Badji Asamti in 48″84. In de werp – en springnummers schoten ze echter tekort en door de afwezigheid van Damien Broothaerts en Quentin Ruffacq op de hoge horden, werd het net geen winst in de tweede divisie. “Het zal dus voor volgend jaar zijn”, reageerde de club strijdvaardig op hun eigen website.

Brabant Wallon

Cyntia Bolingo pakte de volle buit op de 400m in een tijd van 53″99. Afgelopen woensdag in Namen dook Bolingo met 52″61 nog ruim onder de EK-limiet voor beloften. Bolingo had echter een half uur voor haar 400m, ook de 100m gelopen. Daar werd ze vierde met 12″18. Fanny Smets zorgde met een sprong over 4m00 voor de volle buit in het polsstokspringen. In de andere nummers werd er door de zeer jeugdige ploeg een beetje teleurstellend gepresteerd. De zevende en voorlaatste plaats met 69 punten was het verdict.

De uitslagen van de Europabeker voor clubs in de tweede divisie vindt u hier terug.