Vandaag vond in het Spaanse Guadalajara de Europabeker voor clubteams in het veldlopen plaats. Gisteren was er na de verkenning nog sprake van een plakkerige omloop, maar vandaag kwam de zon erdoor en werd de omloop heel wat sneller. AVLO, OEH, OLSE en DCLA gaven er het beste van zichzelf.

De juniores dames van AVLO mochten de spits afbijten in het sterke internationale veld dat in alle wedstrijden present was. Fien Janssens was met een 29e plaats de beste Belgische van 60 deelneemsters. Van Raemdonck, Moens en Audenaert werden respectievelijk 39,44 en 54 en dat leverde een 9e plaats op in het clubklassement. De jongens van OEH haalden het clubklassement helaas niet, maar Simon Debognies werd wel knap 9e.

De dames van OLSE vertegenwoordigden ons land bij de seniores. Katrien Verstuyft bleek de beste met een 40e plaats net voor Xenia Luxem die 42e werd. Leysen en De Beukelaer werden nog 53 en 64 en dat leverde een 11e plaats op in het clubklassement. Bij de heren vertrok Dries Basemans na zijn mooie wedstrijd in Hannuit erg snel, maar dat moest hij later bekopen. Jesse Stroobants kwam hem voorbij en werd knap 17e. De jongste Basemans werd uiteindelijk 37e. Derde Leuvenaar was Lukas Van Assche op plaats 49 en dan volgde de knappe 54e plaats van Laurens Vanderlinden. Michel Basemans en Wera werden 57 en 77 en zo werd DCLA 9e in het clubklassement. Nederlander Jesper Vanderwielen werd zéér knap tweede, dat belooft voor zijn 3000m op de IFAM.