Zowel Olivia Borlée als Cynthia Bolingo zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de 200 meter. In de eerste reeks van zeven finishte Borlée als zevende in 23″52. Bolingo kwam als achtste en laatste over de streep in de tweede reeks in 23″98. Om door te gaan met de snelste verliezende tijden was 22″94 nodig.

Borlée kwam meteen in de eerste reeks in actie, die makkelijk gewonnen werd door de Nederlandse Dafne Schippers. Al snel was het duidelijk dat de tijd van Borlée niet genoeg was voor een plek in de halve finale. De tijd van Bolingo volstond evenmin, want enkel de zes snelste verliezende tijden konden zich nog verzekeren van een plaats in de volgende ronde. We zullen helaas dus geen landgenoten terugzien in de halve finale van de 200m. Borlée strandde op een 54e plaats, voor Bolingo werd het een 63e plaats onder de 72 deelnemers. Opvallend, ook Veronica Campell-Brown zien we niet terug in de halve finale. De Jamaicaanse sprintster liep naar, een voor haar bescheiden, 22″97.