Op de EAP-meeting in Genève kwamen gisteren een hele resem landgenoten aan de bak. De opvallendste prestatie werd ongetwijfeld geleverd door Robin Vanderbemden. De atleet van Seraing verbeterde zich op de 200m van 20”72 tot een knappe 20”45. Met deze straffe prestatie schuift Vanderbemden op naar de vijfde plaats op de Belgische ranglijst.

Dat Robin Vanderbemden de laatste weken in goede doen verkeerde, werd vorig weekend op de Putbosmeeting al duidelijk toen hij met sterke tegenwind zijn persoonlijke besttijd evenaarde. Op de meeting in het Zwitserse Genève deed hij hier nog een heel stuk af. Vanderbemden, die ondertussen geen belofte meer is, moet helaas nog verder jagen op de WK-limiet. Hiervoor wordt 20”39 gevraagd wat plots niet meer zo gek veraf is van zijn kersvers besttijd van 20″46.

Dylan Borlée – Foto: Tomas Sisk

Dylan Borlée reisde samen met zijn zus Olivia eveneens af naar Genève. Dylan koos voor zijn vertrouwde 400m, Olivia dubbelde door zowel de 100m als de 200m af te werken. Dylan startte snel en moest dit op het einde wat bekopen. Hij klokte af op 46”15 en slaagde er alweer niet in om voor het eerst dit seizoen onder de 46 seconden te duiken. Het optreden van Olivia op de 100m was niet al te best. Ze kon maar net onder de 12 seconden blijven en moest vrede nemen met 11”97. Gelukkig voor haar verging het haar op de dubbele afstand beter en liet ze een mooie 23”49 opmeten. Hiermee doet ze een stuk beter dan haar seizoensbeste van 23”85, maar zit ze nog een eind boven de WK-limiet die op 22”99 staat.

Nog op die 200m maakte Cynthia Bolingo een erg goede beurt. Zij kon Olivia nipt voorblijven en klokte een fractie eerder af op 23”41. Eveneens nog een heel eind van de WK-limiet, maar wel voldoende voor een plaats in de selectie voor de Universiade in Taipei.

Foto: Jasper Jacobs

Axelle Dauwens bond voor de tweede keer deze week haar wedstrijdspikes aan voor een 400mH en kon opnieuw een stap voorwaarts zetten. Dauwens ondervond hinder van een atlete die zich van baan vergiste, maar kon dankzij een sterke laatste rechte lijn de klok doen stoppen op 57”21. Goed voor reekswinst en een nieuw seizoensbeste prestatie.

Op de kampnummers nog twee Belgen in actie. In het polsstokspringen maakte Fanny Smets een mindere beurt door slechts 3m80 te overschrijden. Jolien Boumkwo nam deel aan zowel het hamerslingeren als het kogelstoten. Haar kogel stootte ze 15m40 ver, in het hamerslingeren bleef ze op 57m37 steken als beste resultaat.