Deze avond staat de prestigieuze Diamond League van Londen op het programma. Daar maakt Usain Bolt zijn rentree na een blessure aan de hamstrings begin juli. Op de 200m zal hij uitkomen tegen onder andere landgenoot Nickel Ashmeade en de Fransman Christophe Lemaitre. Op de persconferentie daags voor de wedstrijd ging de aandacht toch vooral naar de schorsing die 68 Russische atleten opgelegd kregen voor Rio.

“José Mourinho heeft mij nog niet gebeld. Waarschijnlijk wacht hij tot na de Olympische Spelen van Rio om mij aan te werven”, aldus een lachende Usain Bolt. Zijn pensioen komt elke dag dichterbij en het is geen publiek geheim dat hij graag een stap in de voetbalwereld wil zetten.

Laat ons overgaan tot de serieuze zaken. De Jamaicaan kende tot nog toe een bewogen seizoen. Hij verloor het olympisch goud op de 4x100m in Peking 2008 wegens een positieve dopingtest van landgenoot Nesta Carter, en door een herhaaldelijk opspelende hamstringblessure kond Bolt nog niet overtuigen. In Londen zal het er vanavond dus wél moeten uitkomen.

Ten slotte werd er ook nog tijd gemaakt om de schorsing van de Russische atleten te bespreken. Daarin is Bolt standvastig: “Regels zijn regels. We willen allemaal een schone sport en dan zijn sancties noodzakelijk. Op deze manier sturen we een sterk signaal naar andere valsspelers.”

Het programma van de Diamond League voor deze avond kan u hier terugvinden.