Vandaag werd op het strand van Oostende een vervolg gemaakt aan de Urban Memorial van Namen, Gent en Antwerpen. Na respectievelijk het hoogspringen, verspringen en polsstokspringen was het nu de beurt aan het discuswerpen. Wie anders dan Philip Milanov kan alle strandtoeristen een leuke namiddag bezorgen met enkele spectaculaire worpen?

Om alle misverstanden te vermijden: De prestaties die vandaag werden neergezet zijn niet officieel. Er werd geworpen vanop de zeedijk waardoor de werpers hoger stonden dan het veld waar de discus moest landen. Philip Milanov nam het op tegen enkele sterke tegenstanders, waaronder de Nederlander Erik Cadée die een beter persoonlijk record heeft staan dan onze Belg.

Onder een sterke zeewind liet de zilveren medaillewinnaar van het voorbije EK bij zijn vijfde poging een afstand van 68m44 (PR: 67m26) optekenen. Die prestatie was goed voor de overwinning vandaag. Daarmee toont de Bruggeling opnieuw dat hij in een zeer goede vorm verkeerd voor de komende Olympische Spelen. Bijna alle deelnemers wierpen trouwens verder dan hun persoonlijke beste aan het Zeeheldenplein. Een tweede plaats was er voor de Litouwer Andrius Gudzius. Hij kwam tot 67m96. De 21-jarige Colombiaan Mauricio Ortega vervolledigde met 67m45 het podium als derde.

De volgende Urban Memorial is die van Brussel op 4 september. Daar zullen de drie broers Borlée een 200m voor hun rekening nemen.