Dafne Schippers heeft zoals verwacht het goud gepakt op de 100m op het EK in Amsterdam. De 24-jarige titelverdedigster ging niet al te best van start en moest opboksen tegen een lichte tegenwind, maar in het tweede deel van de wedstrijd was er geen houden aan. Ze finishte in een erg knappe 10″90.

De Bulgaarse Ivet Lalova mag het zilver mee naar huis nemen met 11″20. De Zwitsere Mujinga Kambundji mag ook het podium op met haar tijd van 11″25. De finale van de 100m bij de vrouwen werd voorafgegaan door een waanzinnige Mexican wave, die maar liefst 5 minuten door het Olympisch Stadion rolde.

Schippers bedankte het uitzinnige publiek kort na de wedstrijd. Normaal komt ze zaterdag ook aan de start van de 4x100m met de Nederlandse ploeg, die ook wel eens aanspraak zou kunnen maken op de Europese titel.